Hoppa till innehåll

Glitter och glamour :-D

Jag fullkomligt ÄLSKAR glitter, paljetter och rhinestones! När jag höll på med naglar förr så använde jag jättemycket sådant och nu använder jag det på mina bilder istället 🙂 Här är en bild som jag målade häromdagen och där jag använde massor med paljetter. Så här blev det:

Här får ni en film också för det är svårt att få med glitter på bild…

Det finns ju mängder med fina glitterpennor och de har jag ju redan tipsat om här på bloggen och i ”pennor – register”. Men jag tänkte jag skulle visa lite mer vad jag gillar att använda när jag vill ha lite glitter och glamour 🙂

På denna bilden har jag använt paljetter som egentligen är till för att sätta på naglarna. Man duttar helt enkelt på det på naglarna innan lacket torkat och sedan sitter de fast. På papper får man såklart limma istället. Men vanligt lim blir förbaskat kladdigt så jag brukar använda en limpenna. En sådan här har jag:

Den heter Zig 2 Way Glue och ni hittar den HÄR. Det finns säkert andra limpennor också men denna gillar jag. Då duttar jag dit massa pluttar där jag vill ha paljetter och sedan sätter jag dit dem. Jag hittade samma penna i en annan variant HÄR.

Att försöka pilla dit små paljetter med fingrarna är dock inte lätt… pust! Så jag använder en dottingtool (perfekt till naglarna också, även att göra prickar med). Jag använder denna. Det är perfekt att ha olika storlekar för då kan man göra prickar med tex akrylfärg, oljefärg eller nagellack i den storlek man vill:

Jag köper det mesta utav mina nagelprylar och roliga tillbehör till målningen på fyndiq. Dottingtool hittar ni billigt HÄR.

Paljetterna jag använder är dessa, de finns i enpack och i pack om 5-10-15-20 osv. Jag har 24-pack. Såklart… haha

Ni hittar massor med billigt glitter HÄR. Tänk på att det finns olika varianter. Det finns tex finkornigt glitter som är pyttepyttesmått och så finns det dessa som jag visar ovan och som jag använt på min bild, de är små men hanterbara en och en. Det finns även flakes och andra former.

Man kan självklart även använda rhinestones och det finns ju även med klister på baksidan så då är det bara att sätta dit dem 🙂 Ni hittar Rhinestones HÄR.

Om ni ändå är inne på Fyndiq och shoppar så passa på att kolla deras övriga saker – jag har hittat kanonfynd där inne! Bland annat har jag köpt mobilskal, väskor, laddare till mobilen (som alltid lyckas springa iväg för mig…), en asbra creme till fejan och som sagt – massa pysselsaker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.