Hoppa till innehåll

När slumpen får välja

Mitt absoluta favoritsätt att måla är att dra pennor på måfå. Då slipper jag sitta och välja vilken penna jag ska ha och fundera på vilka färger som passar ihop. Alla mina pennor har ett nummer, dessutom har jag en liten ask med lotter där alla pennor är med. Där ligger blandat akvareller, träpennor, tusch, markers, vattenfärg, pasteller och allt ni kan tänka er. Alla färger och pennor jag har förutom akrylfärgen, men det ska jag lägga till också när jag hinner och har lust.

Det är galet roligt att blanda olika sorters pennor och att inte veta i förväg hur bilden ska bli eller vad man ska använda. Jag gjorde en liten film på hur det blir och hur det ser ut när jag målar. Bara för skoj skull 🙂

 

Alltid när jag har målat ”klart” mina bilder så efterpillar jag lite på dem… Det finns säkert inget som heter efterpillar men det är vad jag kallar det 😉 Då lägger jag till svarta och vita detaljer, skimmer, glitter och annat skoj. Här får ni se lite efterpill också:

Så här blev bilden när den blev klar. Väldigt svårt att fota bilder med glitter tycker jag dock… färgen liksom försvinner och själva glittret syns inte.

anns doodles målarbok

Men skoj hade jag och det är ju alltid huvudsaken.

Testa ni också – släpp alla tankar om att de och de färgerna eller pennsorterna inte funkar ihop, strunta i om ni har ”rätt” papper till rätt pennor. Ta det pappret som det råkar bli och ta de pennorna du drar. Måla med en sort och skugga med en annan osv. Det går UTMÄRKT! Alla pennor fungerar på alla papper även om akvarell inte är optimalt på ett målarbokspapper, även om inte träpennor är optimalt på ett akvarellpapper. ALLA funkar och man lär sig massor 🙂

Tjillevippen på er gullvippor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.