Hoppa till innehåll

Att skugga i gråskala

Ibland målar jag bilder som inte är från målarböcker, det kan vara foton eller bilder jag har hittat på nätet. Ibland kalkerar jag av ytterlinjerna direkt från dataskärmen, och ibland skrivit ut i en svag gråskala.

Här är ett exempel på en bild där jag endast sparade ytterlinjer på draken samt på ögon, näsborrar och kanterna på munnen och sedan fyllde i resten själv. Jag lärde mig dessutom massor genom att bara använda gråskala och inte behöva tänka på färger.

Gråskala Drake måla skuggor

Man kan självklart även blanda varma och kalla grå färger. i så fall brukar jag använda de kalla till skuggor och de varma till övriga partier. Här kan man ju också gå loss med den svarta pennan lite mer 🙂

Att ha en original bild att titta på och se var skuggorna ska ligga är ju ett jättebra sätt att lära sig tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.