Hoppa till innehåll

Pennförvaring / Pennställ / Lådor till pennor

PENNFÖRVARING:

Först hade jag mina pennor stående i plastmuggar men så fick jag lära mig att de allra flesta pennor ska ligga ner för att hålla bra. Så jag gjorde ett skitfult men väldigt funktionellt pennställ… Jag tog en gammal plastlåda (från ett gammalt medicinskåp tror jag) och limmade fast en mjuk matta i botten. Sedan limmade och tejpade jag ihop massa toarullar som blir hållare till pennorna. Så nu kan pennorna ligga ner och jag kan ha dem i färgordning:

pennförvaring

Jag växte snart ur detta pennställ dock… Pennorna lyckades liksom bli fler och fler. Så nu har jag gjort ett nytt pennställ av toarullar och en kundkorg som jag köpt på granngården för 100 år sedan. Typ…

Jag började med att av en pappkartong göra små hyllor som en trappa i korgen. Sedan limmade jag dit toarullarna:pennor förvaring pennställ hemmagjort

Att jag gjorde en trappa är för att när jag har korgen liggande så vill jag inte att de övre pennorna skymmer de undre… Så här ser det ut när den står på mitt bord:

pennställ toarullar

Sedan är det bara att fylla på med alla pennor. Jag har dessutom tejpat ett nummer på varje penna och har en färgkarta för varje färg så att jag lätt kan hitta den penna jag vill ha:

pennställ korg liggande pennor förvaring

pennor förvaring sortering färgkarta

Ska jag måla i ett annat rum eller åka iväg till någon och måla så är det lätt att bara ta korgen med sig 🙂
pennställ hemmagjort korg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.