Hoppa till innehåll

Derwent Procolor

Derwent Procolor

Wow säger jag bara!! Jag har ett bra tag letat efter ett komplement till mina Polychromos och mina Sudee träpennor och blev nyfiken på de nya Derwent Procolour så jag beställde hem ett set med 72 st. Och jag blev verkligen glatt överraskad!

Färger: Riktigt fina nyanser och många ljusa fina färger som jag saknar bland mina andra träpennor. Flest nyanser finns det av de gröna, blåa och bruna färgerna.

Mjukhet: Hm, de här pennorna är hårdare i stiftet än tex Polychromos men de är inte hårdare att måla med. Med de här pennorna målar man med lätt hand! Och många lager. Detta gör att man får ett oerhört jämt resultat utan streck. Det lite hårdare stiftet gör att spetsen håller sig spetsig mycket länge och man behöver inte vässa så mycket.

Blenda: Eftersom man helt naturligt målar lager på lager med dessa pennorna så är de mycket lätta att blenda ihop. Jag har testat att lägga upp till 40 lager på varandra innan det började bli mättat med färg…. Inte för att jag tror att någon lägger 40 lager men man måste ju prova liksom 😉

Summa summarum är helt enkelt – ME LIKE BIG TIME!!! Jag är helförtjust och så sjukt nöjd med dessa pennor.

Inköpsställen:

Hammarö ram har dem HÄR

Amazon.com har dem HÄR

Amazon.uk har dem HÄR

E-bay har dem HÄR

Jag har gjort en liten film på när jag testar dem och ni kan se den här: